Thursday, January 22, 2009

bila begini..

hurmmm.
seperti biasalah...
hidup ni penuh nagn PERMAINAN dan DRAMA....
...
tapi skang ni....
i dah serikk....
serik nak berkasih sayang....
dengan sesiapa pun....
hah...
smalam pun dah basah dah bantal adly i kerjakan...

hurm....if i leh post all the msg smalm....
yang datang nya khas dari new york....
huh.... big impact....

___________________________

meskipun u all tak tau apa yang terjadi kat i dengan jelas...
tapi kalau u all baca ni....
leh faham kot......

first.....
kalau kita jumpa seserang tu....
tak kira kat mana mana...
kat event ke....
tgh jalan jalan ke.......
apa ke....
than kita leh plak berbual ngan dia.....
of coz lah orang tu yang kita taste dan minat dari segi fizikally nya....
kan....
jangan mudah berbunga@menaruh harapan......
lebih lebih lagi kalau dah bertukar tukar no. phone....
nanti ...
orang kata kalu kita letak harapan tinggi.....
nanti bila harapan tu jatuh...
hmmmm dari tempat tinggikan....
alahai.... berkacailah dengan teruknya....
macam tu lah hati i.....

______________________________________________________

orang kata karma tu betul......
memang betul.....
percaya eyk......

kalu dulu lover kita dirampas......
kita sedih.......
snagt sangat sedeh......

tapi..... skang bila giliran kita pulak rampas lover orang....
hm......
macam macam dugaan ni......
susah nak jumpa.....
kene maki, pukul, hina, keji.........
perasaan rasa dicalarkan....

ha....
masa tu baru rasa perit.....
apabila.....
kita kalah dalam pertaruhan cinta.....
kita kalah dalam merebut dia dia.....
ha.....

percayalah i dah rasa.....

objek dan benda bukanlah rebutan pada masa tu....
tak kiralah perfume ke.... wallet ke....
sume tu tak penting dah.....
yang penting skang ni hati yang perlu diisi dengan kasih sayang yang ikhlas.....

bila sume ni terjadi......
kawan kawan sebenarnya yang penting......
mereka adalah cahaya pada masa tu.....

______________________________________________________

dan lagi satu.....
rejection...
hm.....
terimalah....
walaupun dengan cara kasar bende tu diberi......
cinta tak leh dipaksa......
kalau dipaksa.....
hurmmm.....
tak menjadi......
kan.....
hmmmm....
tulah.....

___________________________________________________

jadi conclution nya....
jangan mudah jatuh hati kat orang yang kita baru kenal.....
lagi lagi kalu orang tu lover orang........
dan kalau kita dah berscandal dengan orang tu.....
dan kita kalah nagn lover dia dalam merebut cinta.....
dan orang tu dah reject kita......
hmm....
merasalah.....

k..
jadikan teladan.....

1 comment:

Kheme Rosly said...

sabarlah sayang.
hidup penuh pancaroba.
tuh je i boleh cakap.
:)