Thursday, January 29, 2009

ok.... this is it!

time ni i dah kat shah alam...
setelah di puchong selama 5 hari
umah parents

dan kat puchong berlaku lah beberapa kegagalan.... i takmo cakap....
tapi.... dalam kegagalan..... ada yang baiknya.....

huhuh.....
_________________________



kat kunci pertama adalah ... SUSU!



yezzzz...
i berjaya mengawal k-t-g-h-n a-k-h-l!!!!

yezzzz!!!
i dah cuba macam macam...

sampai satu hari tu i makan suku biji tembikai...,
dua potong betik....
dua potong agar agar.....
dan satu gelas mangga susu...

ayakkk! takot

dah macam shrek dah.... hehehe....



tapi tanpa i sedari.... SUSU adalah segalanya!!!
huhu
tapi gemuk lah i...

takpe.....
huhu...

______________________________________________________


kata kunci kedua adalah KABU!!!



huhu...
he really really nakal.....
lari sana lari sini....
geget sana geget sini
huhhu

but im so happy that tuhan turunkan lagi satu makhluk yang mengembirakan family i selain dari SABU.....

huhuhu....

_______________________________________


kata kunci ketiga..... KINI!!!
lagu feminin lah
banyak makna....
banyak sebab....
huhu
takleh citer skangg....!

__________________________________________


tu lah
kata orang dalam kegagalan hidup, ada gak kejeyaan.....
huhu
tapi i pelik kenapa skang.....
bila bende happy ke, bende buruk ke.... yang berlaku kat i......
i sentiasa senyum....... tak sedeh lagsung.....
i tak cucuk BOTOX tau.....
hahahahaha.....


toink toink..... bubye...

Monday, January 26, 2009

my personality.... tul ke??

Your Emotional Type
Appreciating what you have in life, you volunteer your time to help others. You don't hesitate to sign up for charity events, people can count on you.

Your Intellectual Type
Familiar with all of the latest fashions, you're willing to make sacrifices in comfort in order to look good. Color coordination is one of your natural talents.

Your Physical Type
First impressions do make a difference and your body is a temple. You make the effort to watch what you eat and work out at least a couple times each week.

Thursday, January 22, 2009

bila begini..

hurmmm.
seperti biasalah...
hidup ni penuh nagn PERMAINAN dan DRAMA....
...
tapi skang ni....
i dah serikk....
serik nak berkasih sayang....
dengan sesiapa pun....
hah...
smalam pun dah basah dah bantal adly i kerjakan...

hurm....if i leh post all the msg smalm....
yang datang nya khas dari new york....
huh.... big impact....

___________________________

meskipun u all tak tau apa yang terjadi kat i dengan jelas...
tapi kalau u all baca ni....
leh faham kot......

first.....
kalau kita jumpa seserang tu....
tak kira kat mana mana...
kat event ke....
tgh jalan jalan ke.......
apa ke....
than kita leh plak berbual ngan dia.....
of coz lah orang tu yang kita taste dan minat dari segi fizikally nya....
kan....
jangan mudah berbunga@menaruh harapan......
lebih lebih lagi kalau dah bertukar tukar no. phone....
nanti ...
orang kata kalu kita letak harapan tinggi.....
nanti bila harapan tu jatuh...
hmmmm dari tempat tinggikan....
alahai.... berkacailah dengan teruknya....
macam tu lah hati i.....

______________________________________________________

orang kata karma tu betul......
memang betul.....
percaya eyk......

kalu dulu lover kita dirampas......
kita sedih.......
snagt sangat sedeh......

tapi..... skang bila giliran kita pulak rampas lover orang....
hm......
macam macam dugaan ni......
susah nak jumpa.....
kene maki, pukul, hina, keji.........
perasaan rasa dicalarkan....

ha....
masa tu baru rasa perit.....
apabila.....
kita kalah dalam pertaruhan cinta.....
kita kalah dalam merebut dia dia.....
ha.....

percayalah i dah rasa.....

objek dan benda bukanlah rebutan pada masa tu....
tak kiralah perfume ke.... wallet ke....
sume tu tak penting dah.....
yang penting skang ni hati yang perlu diisi dengan kasih sayang yang ikhlas.....

bila sume ni terjadi......
kawan kawan sebenarnya yang penting......
mereka adalah cahaya pada masa tu.....

______________________________________________________

dan lagi satu.....
rejection...
hm.....
terimalah....
walaupun dengan cara kasar bende tu diberi......
cinta tak leh dipaksa......
kalau dipaksa.....
hurmmm.....
tak menjadi......
kan.....
hmmmm....
tulah.....

___________________________________________________

jadi conclution nya....
jangan mudah jatuh hati kat orang yang kita baru kenal.....
lagi lagi kalu orang tu lover orang........
dan kalau kita dah berscandal dengan orang tu.....
dan kita kalah nagn lover dia dalam merebut cinta.....
dan orang tu dah reject kita......
hmm....
merasalah.....

k..
jadikan teladan.....

Tuesday, January 20, 2009

my new adek.....!!!!!

introducing to all the readers!
KABU..... my new bro......
huhuhuhu.... ni anak kepada RUBY...... anak AJ.....
thanx.....
ni lah pengganti sabu yang sudah kembali ke rahmatullah ramadhan lalu....
huhu... glad that my parents suma happy dengan kehadiaran kabu....
comei tak?????
jangan makan hati.....



Sunday, January 11, 2009

kene halau!

hahaha.....
td pagi..... i bangun... g klas design bersama prof kalsom muda.....
then..... kitorang kene present apa yang kitorang dah ada untuk inspiration kitorang semester ni.....
urmmmm....

yang ironinya.....
ha,,,,, i tak bawak apa apa...... huh! masalah ni......
duk pulak kat sebelah rosemariya..... duk ckp kat dia "alahai....!"
panas bontot ea.......
i tak bawak apa apa bahan bukannya apa..... sebab i dah tukar my inspuration and the new inspiration i tak proceed lagi ngan prof kalsom..... urgh!!!!
then bila sampai turn i.......
hurm.... i ke depan ngan buku nota i....
dan....!

"azfar, kalau u tak bawak apa-apa..... get out from my class...!"
"urm.... tapi sya belum proceed la...."
"get out... i dun wanna talk to you"
"tapi... say......."
"jangan tanya apa apa"
"okay"

huh.... geram..... tapi tak leh wat pe.....
dia lecturer i.....
yang paling i hormat.....
i sayang dia...
tapi hari ini bukan nasib i....
huhuhu

then i pegi ke cafe ngan sandra....
then ke bengkel bertemu pn ijan regarding jadual i yang kelam kabut clash!!!!
tu je....
i tak tension pown ttg hal ni...
tp ianya adalah pengajaran buat i dan semua...

"datang kelas lain kali buat keje....
kalau tak at keje baik tak datang klas!!
tapi kalu tak datang klas....
nanti kene marah.....
oklah....so datanglah kelas walaupun tak wat keje,
kene marah pun xpe,...
asalkan attendance jalan..... hahahahahaha"

bubye.....

Sunday, January 04, 2009

new year eve party at marketlace!


new year eve aritu i pergi marketplace....
rama ada....
rikhman, noel, shain, kuzek, adly, afnan, zery, pakcik, teekay.....and others....(sory, malas nak taip....)
in the pic is noel, shain, me, rikhman and kuzek....
happy new year!!!

Thursday, January 01, 2009

review hidup i tahun 2008

tak tau lah kenapa i nak sangat taip entry ni....
tapi i have to do this.......


utk hidup i tahun lepas....


kita kupas satu satu


love

-bukannnya apa..... i dah banyak berkorban..... duit, feeling, apa apalah....
tapi..... takde apa apa hasil..... membazir je......
memanglah tak baik i ckp membazir.... kerana itu ikhtiar i..... tapi its too much......

-macam macam orang i jumpa....., ada yang mengikis, ada yang tak leh terima my past story, tak bley accept who i am.... tak bley itulah, inilahh...... huh...... penat...... i dah jumpa macam macam perangai..... baran...... jiwang sangat....... huh..... takotlah.....
kadang kadang rasa serik nak cari cinta......
tapi,..... bak bunyi lagu dari message tone afnan.... "all we need is love...."

seingat i pada 31 december 2007..... masa tu lokasi.... dalam kereta bob.... with adly....
i cakp azam i adalah untuk mendapatkan cinta..... iaitu dengan mencari lover yang sesuai....
kkerana i tahu setiap manusia di muka bumi tuhan yang bertuah ini ada pasangan masing masing.....

tapi sayangnya..... 2008 berakhir dengan begitu sahaja....
all peluang yang datang i kutip dan guna....
tapi orang kata "dah bukan jodoh, nak wat macamana....."
huhu
memang betul......

harap harap 2009 akan membawa seri di dalam hidup i......
datanglah cinta!!!



kesihatan

- ok je..... takde apa apa pun yang nak diceritakan.....
berat badan maintain....
huhuh.....


pelajaran

-uiks,..... ni yang takot ni.....
huhu
agak merosot......
hmmmmm......
tu tak perlulah i jelaskan kat sini kenapa.....
thats is so personal......


hubungan

-ngan kengkawan ok....
-nagn family pun ok.....
ok lah......



penah tak tengah seronok menaip.....
tiba tiba rasa penat....
hahahaha
nanti i update lagi malam kang ea....
ni nak g KL sambut burfday mak iteq~!!!! huhuhu
happy burfday mak iteq!!!!
and happy belated burfday to zery and ezra.....!