Thursday, August 14, 2008

cantik gamba ni....

xoxo, gossip girl....!

hishhh.... ,malasnya aku ni.....

minggu ni.... i tak tau kenapa.... i banyak gila ponteng klas.....

isnin...... CAD(pergi....) RMD(pergi)

selasa...... PATTERN(ponteng) REPORT WRITING(ponteng) FRENCH LANGUAGE(pergi)

rabu...... DESIGN(pergi) PACKAGING(droppp....) EMBELISHMENT(ponteng...)

khamis...... ILLUSTRATION(pergi...) PHILOSOPHY(Ponteng...... sah sah aku tgh menaip ni masa kelas ni tapi i kat cc!!..) hhuh....

entahlah..... what do you think????


pastu banyak plak masalah.... ada orang wat perangai.... huh.... benci

hati dia je ke kena jaga??? hello.... puhleezzzz!!!!!

tapi i puas hatilah sbb ari rabu masa kelas FASHION DESIGN pn. Hasmah..... i sorang je yang cukup 40 skecthes..... story board.... mood board.... lengkap presentation dengan baju sem lepas, highheels.... and sunglass as a fasion item for this sem.... huh?? semangat kan??? penangan tak tido..... huhuhuhu....... dan tak lupa bakul kayu yang berfungsi sebagai inspirasi i..... anyaman.....

lalalala..... huhu.... matilah dalam kepala i ni anyaman je yang ada......


daaaaa, i saje je post entry ni....... buhsannnnn!

k lah.... jaga diri u ols.....

adiossss!

ceni lah keadaan i kalau i malas....

rindu plak kat kucing i kat umah.......

Sunday, August 10, 2008

fashion show TRIBUTE TO WOMEN

Hello….. huhuhu… sorrylah dah lama I tak update blog……

Adalah pada suatu petang semasa i balik kelas menaiki kereta ANEEM.., seorang lelaki dari course MASS COM menelefon kerana hendakkan i dan beberapa designer membuat fashion show.... hurmmm interesting.... maka i pun menelefon beberapa kawan i..... ANIMB, KHALIK, SHAADAH, dan IZZUANY.... untuk bertanyakan samaada mereka berminat atau tidak.... Alhamdulillah semua setuju... dan saye bertemu dengan lelaki yang menelefon itu buat pertama kali di RESTORAN ULIK MAYANG.... nama lelaki ini SHARK dan kawan kawan dia seperti SARAH dan DAUS.... maka perbincangan pun berlaku...... i dan kawan kawan i dikehendaki menolong untuk mengadakan fashion show pada 9 ogos 2008, 3.00 petang, di MID VALLEY CONVENTION CENTRE.... sempena event TRIBUTE TO WOMEN dan ROYAL & ARTS....

Maka sesi fiting pun berlaku pada 6 gos bertempat di rumah SHARK.... maka kami bertemu dengan ramai model pelajar dari course MASS COM dan juga LAW... seperti LOVELY, FEENA, CINDY, NADIA(juga pengurus acara), dan juga lain lain…. Dan juga satu satunya model lelaki…. DAUS….. huhu yang akan memakai baju KHALIK…

Sesi fitting pertama berjalan lancar…. Dengan bantuan PHOEBIE sebagai pembantu choreographer…. Huhuhu…. Dan sesi fitting berlaku pada 8 ogos bertempat di rumah i….. pada pukul 6 petang...

Dan hari yang ditunggu telah tiba.... kami menaiki kereta kakak NADIA dan meluncur ke MID VALLEY..... dan sesampainya di situ kami mengemas baju baju kami dan menggantungnya bagi melancarkan kerja kami menukar baju nanti.... dan pada pukul 2, CIKA iaitu makeup artist, datang meriaskan muka model model.... dan pakul 4.15 petang fashion show pun bermula.... semua berjalan lancar…. Dan kami fuhhhhh kepenatan!
Lepas tu i g makan ngan NADIA, CINDY, LOVELY, KHALIK, DAUS, dan juga NASRUL…. Di CARL’S JR….. huhuhu….. dan pada pukul 830 kami dihantar balik oleh NADIA…. Thanx…. Dan i terus masuk tido…. Danm apabila i bangan keesokkan harinya.... pada pukul 2 petang.... i menaip entry ini! Huhuhu.... tgklah gamba...!


nana (model) memakai baju i

nana dan i

phoebie, i ngan feena(pakai bju khalik)

i ngan wanny

lovely (model) pakai bju i, blakang tu lah daus... model lelaki

lovely and i

model and baju i

me and model.....