Saturday, June 07, 2008

bila kita dicintai tanpa kita sedari.... (ermmm!)

Assalamualaikum… dah lama dah I tak update blog I nih…. Maklumlah, kan cuti skarang… so, kat rumah takde internet… kalau kat rumah kat shah alam…. Turun bawah je…, ada 3 cyber café menanti! Huhuhuhu… bahagia! So, kalau kat umah parents I kat puchong ni, Kalau nak surf gak, I terpaksa berjalan kaki ke cyber café yang jauh gak lah….! Huhu…. So…, what I do is…. Taip everything yang I nak… then save kan kedalam thumbdrive… and…. Apabila sampai ke internet…. Copy and paste ke dalam blog! Huhuhu… skang ni I menaip pada pukul 12.45 tgh malam…. 7 jun 2008….

Gembiranya arini…. Huhu…. First…. Sbb I dgr suara ‘dia’ arini… walaupun I yang call, tapi ia membahagiakan…. I britau dia yang result exam uitm keluar 9 haribulan iaitu hari isnin… dan… tup tup… ‘dia’ sms I yang arini dah keluar! Huh… bergegas I ke cyber café maghrib tadi! Huhu… then my result…, ok! I suke! I got all ‘A’ for my subjek studio yang ada 5! Huhu… tak pernah I kecapi ni masa I kat diploma dulu… huhu… then I call ‘him’… Tanya result ‘dia’… ‘dia’ tak check lagi… takut katanya… yeaaa… I faham perasaan itu… final year diploma kan… tutup the story…. (bila lah ‘dia’ nak check!­­)

Sebelum hati I terlintas menekan butang on computer ni tadi…. I call ANEEM PHOTO…. Yelah bercerita pasal kehidupan… hahaha…. Dan bercerita pasal kehidupan…. Terlintas di kepala ni nak bercerita pasal satu bende…

Pernah tak anda semua…., mendapat tahu bahawa anda dicintai tanpa anda ketahui… oleh seseorang yang rapat dengan anda….?? Hurmmm…. Hurmmm… situasinya bukan mudah seperti yang anda sangkakan… tapi cukup complex! Ok…. Bayang kan ea…..




situasinya…… ‘Z’ memang minat ngan seseorang nih…. I nak bagi nama “B’ kat seseorang nih…. Dah lama dah….. tup tup…. Suatu hari… Z berkawan dengan B, bukan sekadar berkawan sahaja …. Tapi juga……. menjadi kawan yang teramat rapat a.k.a skandal kepada B… hurm maka bahagia menjelma….. tapi hanya skandal sahaja…. Kerana B mempunyai teman istimewa… Z menjalinkan hubungan dengan B…. Everything’s so great! Every moment dikenang…. Seakan akan di syurga! Tapi, walaupun begitu, B tak pernah mengakui yang Z kekasihnya….tak declaire pown!....tapi dalam sms B feeling feeling couple ngan Z, pekataaan ‘love’ yang begitu bermakna digunakan sewenang- wenangnya oleh B walaupun cinta B hanya kepada kekasihnya…. Z pun feeling feeling couple ngan B nih walaupun Z tahu apabila berdepan, B hanya melayan Z sebagai seorang skandal… Lalu, Z pun hanya menikmati saat saat bahagia bersama B sementara masih ada….

Suatu hari…. B pergi begitu sahaja tanpa meninggalkan sebarang pesan…! Huh! Hati Z remuk!

Sms berbunyi begini Z hantar kepada B……
“u, lain kali, kalau ngan orang lain, jangan sms guna perkataan ‘LOVE’ tau. Nanti takut orang salah anggap…”
“lor… u dah salah faham rupanya…. LOVE bagi I, bermaksud SAYANG….”
“u,, dah sah sah lah dah keluar cerita LOVE IS CINTA… jelas kan maksudnya…?”
“ok, tapi macamana pun I tetap akan ingat saat kita bersama dan I akan tetap akan sayang u sebagai kawan…”
“ok, ok… lain kali hati hati bila guna pekataan ‘LOVE’ !”

hubungan skandal Z dan B tdak hanya sampai di situ… huh huh huh… letih! Mereka bertaut kembali…. Tetapi Z pelik kenapa B tidak mesra seperti dahulu… lalu suatu hari Z meminta B berterus terang…. Rupanya…. B tidak lagi mahu berskandal ngan Z…. ok lah…. B hanya mahu menjadi kawan baik sahaja kepada Z ..
Z accept keadaan tu….. sampailah skarang mereka kawan baik…. TAPI,,,,,!

Sehinggalah suatu hari Z berbual dengan kawannya, ‘D’… tentang masalah cinta…. Lalu terpacul dari mulut D…..

“erm yelah, B pun pernah bagitau I yang u pernah jadi couple dia,”

Z menjerit,
“Oh My God!!! I tak penah tau yang I penah jadi couple dia! Tergamak dia kata I couple dia sedangkan we never declaire!!!! OMG…! U!!!! OMG!!! Dulu dia guna perkataan LOVE ngan I… tapi dia kata LOVE tu sayang…. Sedangkan LOVE tu, apa yang I tau couple je yang guna…., maksudnya.. CINTA!!!! ……menyesalnya rasa…..! I menyesal sbb 1, kalu I tau I ni couple dia… I akan buat yang terbaik! Dan 2, I menyesal sbb dia tak penah layan I as couple yang sebenar… I je yang gigih!”

Z kata lagi….,
“ u know what,,,, now I rasa macam memasukkan jalan cerita hidup I sendiri yang I tak pernah lalui kedalam otak I ni!!!..... I so kecewa…! It hurt u know… lor…. “

dan perbualan mereka menjadi panjang…. Apa pendapat anda…dicintai tanpa disedari?? Huhu… pedih rasanya… percayalah….
Sejak itu…, Z tak pernah nak cari skandal lagi…, hanya mencari cinta sejati… dah tak berani dah katanya…. Sampai skarang, Z tak dapat lagi cari cinta sejatinya…. Z pernah jugak putus asa cari cinta…., so, tak tau lah…

Huhu…, ok lah… habis dah cite B dengan Z…. tidak lupa juga watak D yang penting tu….! Huhu… ni kisah benar tau… semua watak di atas masih hidup…. So, jikalau anda mempunyai isi hati yang tersembunyi, luahkan saja…., nanti takut orang lain salah faham dan salah anggap… nanti ada yang kecewa…. Ok, I pown dah bertabir dah mata nih…. Baru tadi NADIA ELLISYA Tanya result and I call dia…. Meriah masing masing punye result! Tahniah…..! I habis menaip pada jam 2.04 minit pagi…. Rupanya dah sejam lebih I meniarap depan PC… huhu…. Takut pulak rasanya menaip dalm gelap nih…. Tadi dahlah tgk cerita “KEMBALIKAN AMANDA” kat ASTRO RIA…., cerita seram jugaklah! Huhu berbunyi pulak lah aQuarium kat luar bilik ni… suspend pulak…. Huhu…. Sume isi rumah ni dah tido kat atas, termasuk kucing I, SABU yang terlentang tido di antara mak dan ayah I di atas katil mak i… huuhuhu manja betul… nanti I nak keluarkan post konvokesyen diploma I 31 aribulan lepas! Dah lambat but its really memorable!!!! Mesti tulis gak…! Huhu…
Bubye
muahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhX!
Xoxo,
AZFAR ABDUL RANI


No comments: