Monday, June 30, 2008

311- love song...

huhu... i suke la lgu ni... 'someone' pernah nyanyikan lagu ni untuk i.... huhu.... ada kat playlist i kat sebelah ni..... thanx SOMEONE!!

Sunday, June 29, 2008

WANTED BEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aritu.... i tdo KL... umah AJ.... the esoknya I, AJ, CHOMEL, SHAM, dan abd UDD g tgk muvie WANTED lakonan ANGELINA JOLIE! haiyooo.... tak le kata apalah.... best sgt! angelina sangat lah sexy!!!!!!!!!!!! haiyoooo.!!! g lah tgk.... huhu... then kitorang g shopping jap, minum kat starbuck and g gerai kak ara yang berhadapan dgn BB.... pastu g makan nasik yang sangatlah sedap kat kedai esyam kat ampang.... huhu... great day! thanx to AJ yang blanja tgk wayang dan makan.... dah SHAM yang drive spanjang hari......

poster WANTED

haiyerrr.... love this scene.... paling sexy lah!!!!!

Saturday, June 28, 2008

survey sesaja (grab dari PQA kat frenster!)

Do you hate when people smoke around you?
Tak….. sbb aku smoking!

Who was the last girl you talked to?
aneem… pg td dia call

Who was the last guy you talked to?
aj, kat umah I smalam

Who was the last person you talked to in person?
pakcik cc! hahaha

Do you have any plans for tomorrow?
Buat evening aj!

Recently done anything you regret?
Erm… rosakkan surprise orang untuk i!

How do you handle stress?
Smoking malboro fresh mint!

Do you think best friends can be replaced?
Nop, gila??!

Is there anyone holding a grudge against you?
Ada kot…

Who was the last person to call you?
Aneem..

How many speeding tickets do you have?
Xde!

What's a fact about the last person who called you?
Luahan perasaan

When did you last cry?
Mgu lepas!

Do you plan on moving next year?
ada.... moving on lonely in love!

Does the last person you held hands with mean anything to you?
Takk….. aj

Who's Friendster Password Do You Have?
Aneem!

What does the last text message in your inbox say?
“nak ujan. Balik ye” my mum

Who have you texted in the last 24 hours?
Reen, aneem, bob, aj, azril, din, mael, sekar

Name something that made you smile today?
azam

Are you single or taken right now?
single!

What's the closest thing to you thats liquid?
tak ade

Something you're happy about?
azam

Have you ever showered with someone?
aderrrr!

Strawberry Milkshake or a Banana Pancakes?
strawberry milkshake

Last movie you saw in theaters,with who?
WANTED dengan aj, sham, chomel, abang udd

Burger King or Wendy's?
burger king, x penah g wendy’s

What time is it?
4.51pm

Where are you right now?
cc

What are you doing right now?
taip survey nieh

Tuesday, June 24, 2008

hari ini hari rabu!

nothing to do with hari rabu...
just saja je....
arini i nak kuar g kl, bli kaen, amek pleat...
pastu tido umah AJ....
huhu
seronok plak tgk fashion show dior nih....http://www.diorcouture.com/uk/dior_uk.html.....
huhu
layannn myspace...
apa lah aku ni buat pagi pagi kat kl nihhh!
kul 630 i dah kuar sekali ngan my mom and my bro...
huhu..... ok lah.... chaw!!!!

rahasia hati..... by elements

feeling lah lagu nih!
Waktu terus berlalu
Tanpa kusedari yang ada hanya
Aku dan kenangan
Masih teringat jelas
Senyaum terakhir yang kau beri untukku

Tak pernah ku mencuba
Untuk ku mengisi hatiku
Dengan cinta yang lain
Kan ku biarkan ruang hampa di dalam hidupku

Bila aku harus mencintai
Dan berbagi hati
Itu hanya denganmu
Namun bila ku harus tanpamu
Akan tetap ku harungi hidup tanpa bercinta

Hanya dirimu yang pernah tenangkan ku dalam pelukmu saatku menangis….

Bila aku harus mencintai
Dan berbagi hati
Itu hanya denganmu
Namun bila ku harus tanpamu
Akan tetap ku harungi hidup tanpa cinta
Bila aku harus mencintai
Akan tetap ku harungi hidup tanpa bercinta

Waktu terus berlalu
Tanpa kusedari yang ada hanya…..
video

Monday, June 23, 2008

previous work kat diploma CAD




Ni adalah previous work I (kat diploma) for subject FASHION CAD…. Yang menggunakan computer (adobe photoshop & illustrator). Work ni untuk final semester….. baju yang dalam gamba ni btul btul wujud taw….

lagi gamba konvo!

ni lagi satu gamba konvo yang i grab dari myspace ANEEM BoObOo


ME, REEN, ANEEM

Sunday, June 22, 2008

Saturday, June 21, 2008

bju aneem dinner (dah lama dah....!)

Hurmm…. Lupa plak ada lagi satu baju yang penah I buat….. untuk ANEEM BoObOo g dinner…. Huhu…. Baju ni full dari kain songket kelantan....+ shiffon hitam.... +brooch besar (REEN punye...) … huhu… ni model I @kawan i… FARAHIYAH pakai dalam studio kitorang masa part 6 diploma kat perak…

Thursday, June 19, 2008

"it bag..."

Hurm…. ‘it bag’ adalah beg yang dikeluarkan oleh jenama terkenal yang sememangnya digemari penggemar fashion…. Seperti “birkin bag hermes”, “gaucho dior”, “indi Gucci” dan sebagainya….


gaucho dior
indy gucci


Hurmmm… I sebenarnya teringin nak mempunyai ‘it bag’ camni… tapi mana lah mampu…. Nak tunggu kaya…. Lambat lagi kot….

So, I pun produce ‘it bag’ I sendiri…. dari beg lama i... i bukak balik beg tu... tetas segalanya.... dan jait beg baru.... Tapi I terletak pulak plat besi “D&G” hurm… takpelah…. Asalkan idea bag ni dari otak I sendiri….! Huhu…


takla cantik mana pun,... tapi i puas hati!
ni sebelum bag lama i dibedahhhh!!!!!!!!!!!!!!!

Beg ni dibuat dari kain denim berwarna hitam, kain cotton stripe hitam putih, dihiasi stud berwarna emas, berlapel kain yang sama dihiasi kristal swarovski…. Mempunyai embroidery motif apa tah..!, ada quilting kay bahagian bawah beg.., mempunyai tempat khas untuk lighter, da mempunyai lining shocking pink dari kain thai silk…. Lengkap berpoket kecil….! Huhu

Ni lah gambarnya…. beg baru yang di make overkan!


huhu


lining shocking pink!!

konvoooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bertempat di DEWAN SRI BUDIMAN, UITM SHAH ALAM… berlangsung ISTIADAT KONVOKESYEN, SIDANG KE TIGABELAS…. Kat situ yang konvo adalah I, REEN, NADIA ELLISYA, SYIKIN (naib canselor! Tahniah!) YUNA, dan tak lupa ANEEM BoObOo….. huhu…..

Takde apa yang nak diceritakan…. Dan juga tiada gamba yang ingain ditunjukkan…. Arrr…. Yang ada ialah gamba dari handset I bersama reen…. Huhu… gamba lain kat kamera aneem..! nanti I post!


Wednesday, June 18, 2008

kenangan lalu......... kat perak...

semua ni gamba yang priceless bg i!!!!
lepas accesment ETR part 5

sport night part 5

fashion night part 3
fashion night part 3
FASS launching part 2 (pc kredit tu afiqah(pQA)....tqqq)


fashion night part 6
afta fashion night part 6
fashion night part 5
diploma show part 4
research lectutrer part 5

sports day part 3
fashion night part 4
fashion night part 4

gila meroyan !!!!!!!!!!



Penantian satu penyeksaan…. Is that true????

Statement di atas adalah sangat disetujui oleh i sendiri!!!!!! Ataukah… adakah anda gemar menanti??? Atau sabar menanti??? Huhuhu… tak tau lahh…. Tapi I don’t like it!!! Sbb I rasa…
1..terseksa …
2..penat…
3..tertanya -tanya…
4..i dah puas tunggu!!!! Arghhh….

Ok, apakah perasaan anda menunggu suatu benda yang tak pasti?? Seperti digantung tak bertali... I merasainya sekarang… dan I rasa terseksa… tapi…, apa yang I boleh buat….? Apabila ditanya apa yang I tak pasti pada orang yang dinanti… pertanyaan tidak dijawab dengan jelas…. Lalu apa yang boleh I lakukan hanyalah sekadar menanti pada suatu yang tak pasti…. Ia kedengaran kelakar kerana ia seperti suatu tajuk lagu… tapi impact yang I alami dari penantian I adalah satu perasaan yang bercampur baur….! Perasaan exited, hampa, kecewa, putus asa…. Huh! I have butterfly flying in my stomach now!

Apa yang I lakukan untuk mengubat penantian i??
1.. menulis blog ini.
2.. bercakap ngan aneem di telefon..
3.. membuat skech design evening dress saje saje, evening gown AJ, ang wedding gown my best friend..
4.. ke cyber café mengupdate blog..
5.. tengok tv sampai buhsan, muak, mual dan sebu!!

Thanx to ANEEM BoObOo yang menjadi pendengar setia…. Dialah yang memberikan I kekuatan, nasihat, dan juga mengambil berat ttg i….. Dan BOB BoObOo! (http://www.akuzamel.blogspot.com/) Yang menjadi pembaca setia blog i !
FIZAL (http://www.shafizal.wordpress.com/) yang rajin komen kat blog i Huhu…
dan Alhamdulillah, akibat daripada penantian ini, satu lagi sifat yang selalunya tidakkelihatan pada diri I mula muncul….

1..tabah
2..mudah redha..
3.. sabar…

huhu…. Orang kata… setiap yang berlaku ada hikmahnya…

ehem ehem!



I suka photography nih…. Enjoy!!!! Teringat Britney spears di MTV VMA menyanyikan lagu IM A SLAVE 4 U… dengan ular SIAMESE ALBINO yang sebijik macam dalam gamba nih….








What I do in my semester break at home??

Hello… huhu… actually I saja je nak post blog ni… since blog ni menjadi DIARI kehidupan i… huhu…. Ok….

25 OKTOBER 2008 …. I got 2 events to attend that day…. And…. I got 2 gown untuk disiapkan sebelum itu untuk that day!!! Satu EVENING DRESS untuk event kawan I, AJ… and another one… a WEDDING GOWN for my best friend wedding….! I’m much exited but…. Huh!! Tough!!

So… I memulakan process membuat baju yang paling paling first and paling penting untuk fashion designer iaitu DESIGN!!!! Huhu…. Maka tertiarap lah I di ruag tamu di depan tv rumah I berbekalkan sebatang pensil, beberapa keping kertas dan sebiji eraser…., memulakan process design…. Hurmmmm…. Maka, berbekalkan konsep yang sudah dibincangkan dengan my friends….. pensil pun ditarik…. Dan muncullah beberapa design yang agak…. Huh… AZAB!! &(*^##@&^*(^! Hishh…. Maka… setelah beberapa kertas dibuang… terhasillah beberapa design yang polish… hehe… im so glad!!.... tunggu hasilnya….!

Huhu…thanx to MAK ABAH yang memberi pendapat k…. dan kucing atau sebetulnya ADIK KANDUNG I…, SABU yang setia menanti di sebelah I sementara I menyiapkan design….!

ADIK KANDUNG I, SABU!

Dann lagi satu bende yang I buat masa semester break ini ialah menjait beg baru untuk I pakai….

Ceritanya…. I agak saket mata melihat beg lama I yang berwarna putih dan berstripe hitam…. Kerana beg tu dah azab!! Kotor dan ada bahagian yang sudah koyak….. dan pada masa yang sama I teringat akan seluar jeans LEVI”S I yang dah lama…. (tak muat…. Zaman I berpinggang 34…!!)… lalu…. Apa yang I buat ialah menetas kembali semua bahagian beg I itu menjadi keping –keping kain semula…. Lalu process design beg pun bermula….

I bermain main dengan panel dengan mencantumkan kain jeans hitam I dengan kain stripe hitam putih dari beg lama i… macam macam process dilakukan… topstitch, embroidery stitching, quilting, dan akhirnya badan beg yang lengkap dengan tempat letak lighter Siap! Huhuhuhu… dan I terfikirkan lining beg itu…. Hurmmm… maka plastic yang penuh dengan lebihan kain di bilik I dikorek semula…. Lalu muncullah kain thai silk berwarna shocking pink!!! Erm…. Kejutan! Apabila kain diukur…. Cukup cukup!!! Alhamdulillah! Dah siap jait lining… I buat pocket kecil di lining itu…untuk memasukkan duit syiling dan sebagainya….. process mencantumkan lining dengan badan beg pun bermula….

Tiba- tiba…. Brapppp! Alamak…. Mesin jait I tersangkut! (mesin jait singer yang lama je… bukan mesin jait industry..) hmmm… I duk korek korek…. Tapi mesin masih tidak boleh menjait….. dah kene hantar kedai….. hmmm….. tergendalalah keje i…. orang kedai yang repair mesin I ckp, gear mesin jait tu patah!!! Yela… mana tak nya…. Menjait berlapis lapis kain jeans!!! Huh!!! Mak I pun berleter kerana…. Setiap kali I balik rumah apabila tiba semester break…. Mesin jait akan rosak…! Huhu…. “Mesin lama kan mak”…. Kata i… huhuhu… sorry mak…. Setelah 3 hari menunggu mesin siap dibaiki (sempatlah jugak I buat lapel bag tu yang lengkap bertatahkan Krista swarovski!) ….

I pun menyambung balik project i… siaplah beg baru i… lengkap berlining…. Apabila di check semula… kain lining thai silk itu adalah kain lebihan ZERY ZAMRY yag zery gunakan untuk membuat riben di kerusi rumahnya (I pinjam.., tapi lupa nak pulangkan, dan kat rumah I, I ingat kain tu I punya..!) so…. Sorry zery!! Huhu!!

Dan, pada hari ahad 15 JUN 2008, I pun bawaklah beg tu ke reunion skolah i….! Alhamdulillah! Semua kawan I puji beg tu… huhu…. Erm…. Gamba beg nanti I post kat entry yang akan datang….

Tuesday, June 17, 2008

sumpahan bOo BoO family!!!!!!!!!!!!!!!!!! lariii!!!!!!!!1

ermmmm.... mungkin orang akan kata bende ni merepek..
tapi its true.... bOo BoO family (me, aneem, mael, bob, adly) mempunyai sumpahan cinta...
sume punya masalah cinta sem lepas!
tpi diorang dah lepas dah sumpahan tuh....
tapi i sorang je yang tak lepas lagi sumpahan nih!!!!
apsal arrr????
huh!!!

hurmmmmmm

buhsannnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
huhu....
ari ahad aritu reunion klas i tingkatan 5....
tapi 10 orng je yang datang!!!! huh!!!
reunion ke???
huhu!!!
pastu i g jumpa zery...
minum kat pavilion....
tgk muvie...
cite KUNGFU PANDA...
best sgttttt...
huhu
pastu turun kat starbuck jumpa hatta, kimi, syed, nik, rizman and wan...
pastu zery hanta i balik.... thanx zery!!!..... pastu.... titon!

Saturday, June 14, 2008

thanx bella!!

huhu, sebelum degree show aritu.... i tolong BELLA.... she is my senior.... walawpun sebuk dengan tugas menghandle degree show as a assistant producer.... i tetap meluangkan masa berharga menolong BELLA.... harap harap nanti masa i final semester ada orang pulak tolong i....

then, tanpa disangka, BELLA membalas pertolongan i dengan memberi hadia pada i.... apa yng dia bagi, biarlah i saja yang tahu..... huhu

ok, esok nak kuar gi huha jap kat KL..., ada reunion skolah i kat MCDONALD TAMAN SETIAWANGSA...... huhu exited! dengan senang hati esok, i bawak beg baru i! huhu oklah! bubye!!!! have a really2 nice day!!!!

xoxo,

AZFAR ABDUL RANI

Tuesday, June 10, 2008

picnicccccccccccccccccccccccccccc!!!!!

hurmmmmm... after my konvokesyen, show i esoknya... oops!... dan esoknya.... picnic!!!!!!!!!!
i dan naik bus nak balik puchong dah.... then reen call...... ajak i!.... maka loceng bus yang baru berjalan 20 saat i tekan!!!!!!!! huhu... then naik teksi ke stesen star maluri.... reen tunggu i kat situ...... then tunggu kat umah hatta....... kitorang g sungai gabai kat ulu langat....
tunggu hazwani kat umah hatta sebelum g picnic...
angel, i, ezain, abang saiful, reen, zuhairry, zery, hatta, rizman, wan,.... wany dan adly(tiada dalam gamba..)
pose lepas mandyyy
huhu... sexy!!!
happy familyyyy....
(sume gamba ini di grab dari zery zamry)
jangan marah zery!
then g minum kat kedai kat umah hatta....
main kad kat umah hatta....
sembang sembang....
g minum.....
then i tdo kat umah hatta jugak....
esoknya baru balik....
mati i kene marah ngan mum i....
tak kene marah pun....
hehehe
bubye!

Saturday, June 07, 2008

i teringinnnnn...

haiii... ni work CAD i semester 3 degree... i teringin nak wat collection camni.... tak taulah bila...
ni namanya collection berangan "marvelous pleats" huhu
i apply colour fav i, turquoise... ada technique batik skettt.... huhu komen lah eaa....




bila kita dicintai tanpa kita sedari.... (ermmm!)

Assalamualaikum… dah lama dah I tak update blog I nih…. Maklumlah, kan cuti skarang… so, kat rumah takde internet… kalau kat rumah kat shah alam…. Turun bawah je…, ada 3 cyber café menanti! Huhuhuhu… bahagia! So, kalau kat umah parents I kat puchong ni, Kalau nak surf gak, I terpaksa berjalan kaki ke cyber café yang jauh gak lah….! Huhu…. So…, what I do is…. Taip everything yang I nak… then save kan kedalam thumbdrive… and…. Apabila sampai ke internet…. Copy and paste ke dalam blog! Huhuhu… skang ni I menaip pada pukul 12.45 tgh malam…. 7 jun 2008….

Gembiranya arini…. Huhu…. First…. Sbb I dgr suara ‘dia’ arini… walaupun I yang call, tapi ia membahagiakan…. I britau dia yang result exam uitm keluar 9 haribulan iaitu hari isnin… dan… tup tup… ‘dia’ sms I yang arini dah keluar! Huh… bergegas I ke cyber café maghrib tadi! Huhu… then my result…, ok! I suke! I got all ‘A’ for my subjek studio yang ada 5! Huhu… tak pernah I kecapi ni masa I kat diploma dulu… huhu… then I call ‘him’… Tanya result ‘dia’… ‘dia’ tak check lagi… takut katanya… yeaaa… I faham perasaan itu… final year diploma kan… tutup the story…. (bila lah ‘dia’ nak check!­­)

Sebelum hati I terlintas menekan butang on computer ni tadi…. I call ANEEM PHOTO…. Yelah bercerita pasal kehidupan… hahaha…. Dan bercerita pasal kehidupan…. Terlintas di kepala ni nak bercerita pasal satu bende…

Pernah tak anda semua…., mendapat tahu bahawa anda dicintai tanpa anda ketahui… oleh seseorang yang rapat dengan anda….?? Hurmmm…. Hurmmm… situasinya bukan mudah seperti yang anda sangkakan… tapi cukup complex! Ok…. Bayang kan ea…..




situasinya…… ‘Z’ memang minat ngan seseorang nih…. I nak bagi nama “B’ kat seseorang nih…. Dah lama dah….. tup tup…. Suatu hari… Z berkawan dengan B, bukan sekadar berkawan sahaja …. Tapi juga……. menjadi kawan yang teramat rapat a.k.a skandal kepada B… hurm maka bahagia menjelma….. tapi hanya skandal sahaja…. Kerana B mempunyai teman istimewa… Z menjalinkan hubungan dengan B…. Everything’s so great! Every moment dikenang…. Seakan akan di syurga! Tapi, walaupun begitu, B tak pernah mengakui yang Z kekasihnya….tak declaire pown!....tapi dalam sms B feeling feeling couple ngan Z, pekataaan ‘love’ yang begitu bermakna digunakan sewenang- wenangnya oleh B walaupun cinta B hanya kepada kekasihnya…. Z pun feeling feeling couple ngan B nih walaupun Z tahu apabila berdepan, B hanya melayan Z sebagai seorang skandal… Lalu, Z pun hanya menikmati saat saat bahagia bersama B sementara masih ada….

Suatu hari…. B pergi begitu sahaja tanpa meninggalkan sebarang pesan…! Huh! Hati Z remuk!

Sms berbunyi begini Z hantar kepada B……
“u, lain kali, kalau ngan orang lain, jangan sms guna perkataan ‘LOVE’ tau. Nanti takut orang salah anggap…”
“lor… u dah salah faham rupanya…. LOVE bagi I, bermaksud SAYANG….”
“u,, dah sah sah lah dah keluar cerita LOVE IS CINTA… jelas kan maksudnya…?”
“ok, tapi macamana pun I tetap akan ingat saat kita bersama dan I akan tetap akan sayang u sebagai kawan…”
“ok, ok… lain kali hati hati bila guna pekataan ‘LOVE’ !”

hubungan skandal Z dan B tdak hanya sampai di situ… huh huh huh… letih! Mereka bertaut kembali…. Tetapi Z pelik kenapa B tidak mesra seperti dahulu… lalu suatu hari Z meminta B berterus terang…. Rupanya…. B tidak lagi mahu berskandal ngan Z…. ok lah…. B hanya mahu menjadi kawan baik sahaja kepada Z ..
Z accept keadaan tu….. sampailah skarang mereka kawan baik…. TAPI,,,,,!

Sehinggalah suatu hari Z berbual dengan kawannya, ‘D’… tentang masalah cinta…. Lalu terpacul dari mulut D…..

“erm yelah, B pun pernah bagitau I yang u pernah jadi couple dia,”

Z menjerit,
“Oh My God!!! I tak penah tau yang I penah jadi couple dia! Tergamak dia kata I couple dia sedangkan we never declaire!!!! OMG…! U!!!! OMG!!! Dulu dia guna perkataan LOVE ngan I… tapi dia kata LOVE tu sayang…. Sedangkan LOVE tu, apa yang I tau couple je yang guna…., maksudnya.. CINTA!!!! ……menyesalnya rasa…..! I menyesal sbb 1, kalu I tau I ni couple dia… I akan buat yang terbaik! Dan 2, I menyesal sbb dia tak penah layan I as couple yang sebenar… I je yang gigih!”

Z kata lagi….,
“ u know what,,,, now I rasa macam memasukkan jalan cerita hidup I sendiri yang I tak pernah lalui kedalam otak I ni!!!..... I so kecewa…! It hurt u know… lor…. “

dan perbualan mereka menjadi panjang…. Apa pendapat anda…dicintai tanpa disedari?? Huhu… pedih rasanya… percayalah….
Sejak itu…, Z tak pernah nak cari skandal lagi…, hanya mencari cinta sejati… dah tak berani dah katanya…. Sampai skarang, Z tak dapat lagi cari cinta sejatinya…. Z pernah jugak putus asa cari cinta…., so, tak tau lah…

Huhu…, ok lah… habis dah cite B dengan Z…. tidak lupa juga watak D yang penting tu….! Huhu… ni kisah benar tau… semua watak di atas masih hidup…. So, jikalau anda mempunyai isi hati yang tersembunyi, luahkan saja…., nanti takut orang lain salah faham dan salah anggap… nanti ada yang kecewa…. Ok, I pown dah bertabir dah mata nih…. Baru tadi NADIA ELLISYA Tanya result and I call dia…. Meriah masing masing punye result! Tahniah…..! I habis menaip pada jam 2.04 minit pagi…. Rupanya dah sejam lebih I meniarap depan PC… huhu…. Takut pulak rasanya menaip dalm gelap nih…. Tadi dahlah tgk cerita “KEMBALIKAN AMANDA” kat ASTRO RIA…., cerita seram jugaklah! Huhu berbunyi pulak lah aQuarium kat luar bilik ni… suspend pulak…. Huhu…. Sume isi rumah ni dah tido kat atas, termasuk kucing I, SABU yang terlentang tido di antara mak dan ayah I di atas katil mak i… huuhuhu manja betul… nanti I nak keluarkan post konvokesyen diploma I 31 aribulan lepas! Dah lambat but its really memorable!!!! Mesti tulis gak…! Huhu…
Bubye
muahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhX!
Xoxo,
AZFAR ABDUL RANI