Tuesday, December 30, 2008

tagged dari ferr remy.....

"8 random facts about myself and tag 8 people"-tagged dari ferr remy...
*lain kali tagged aku lagik huhu!

1.i am lonely
2.i have a lot off friends that support me.... thanxx!
3.i have 2 close friends that have the same burfay with me.... AJ and sham..
4.i love to love somebody.... ada ke??
5.i love marketlace
6.i love Britney Spears so much. (sorry ferr remy.... this is my fact too.!)
7.i use to be a tough person in love
8.i am a fashion student and i proud of it!!!

I tagged:
1.zery
2.sandra
3.nazima
4.nik
5.hkeme
6.hatta
7.milhan
8.B.O.B aka zamellicious!

feedback to nan's entry

setelah i baca blog nan.... hmmm....
i thik i wanna give my view....
ni link entry nya... klik sini
hmmm....

MEMANG BEST HIDUP SINGLE....
memang tak dinafikan memang best.... why??
sebab pendapat i..... kalau single.... leh flirt, kenal kenal org baru... hmmm maybe leh scndal scandal.....
hehe...

memang best takde kongkongan oleh lover/bf/gf.....
best gak sbb kita bebas bergerak ke mana mana yangkita suka tanpa memikirka perasaan lover/bf/gf....
TAPI.....
hmmmm.... susah nak cakap...
hanya orang yang pernahbercinta yang tahu perasaan yang i nak ckap ni...
kalu anda tidak pernah bercinta atau pernah mempunyai lover, anda tidak akan faham perasaan ni, dan mungkin tidak menyetujuinya.....
ok.... pernah hadapi tak situasi ni....
1] duk kat umah sengsorang tepi tingkap kat dalam bilik....
gelapkan satu rumah, memandang ke luar tingkap.... sambil memegang handphone (berharap orang yang dicintai msg msg or call) dan minuman k---s! dan kemudian memasang lagu yang sedeh sedeh..... hm.... kemudian bia kepala dah weng....hmmm.... nangis...! hish.... teringat kisah lama, etc...
2] duduk di sit belakang kereta.... manakala sit depan adalah kawan dan lover dia.... diorang gaduh, tiba tiba rasa rindu nak gaduh ngan yang tersayang.... hehe jiwa kacau!
so.... i rasa memang i nak happy2 hidup single, but hen bila i berazam je.... ada je halangan....
tak tau lah....
ada orang baru nak kenal la...
hish
so.... i rasa i happy..... tapi kadang kadang pretend to be happy...

Monday, December 29, 2008

when 'my bestfriend wedding' jadi 'my ORDINARY friend wedding'

HURMM...!
i kat rumah aj ni....
siang tadi buhsan2 i pasang DVD my bestfriend wedding....
best
i memang tak jemu jemu tgk cite tu
my fav muvie!!!
but then...
bila malam ni i bukak my myspace account yang i dah lama tak bukak....
i dapat tahu satu perkara yag menyedihkan i....
bestfriend i kahwin.... hurmmm
bukan sebeb dia kahwin tp sebab dia tak told me but that,....
i sangat rasa kecewa...
i bukan apa....
kitorang pernah berangan sama sama macamana dress dia kawin......
sbb i yang willing to sponsor.....
bestfriend kannn.....
memang i cakap nak suruh dia tempah kat i tapi i memang nak sponsor.....
for wedding gift la....
tapi dah kahwin dah pun... dah lebih 2 bulan dah pun....
hm.....
sedeh sangat...
k....
that why lah..... 'my (suppost to be) bestfriend wedding' jadi 'my ordinary friend wedding'....
i wish u ols knoe what am i feel now....

gamba kat marketplace

me and zul kat pelita
lorna, shiro, teekay, zery and adly

syed, ezain, zery, me and hatta



lepak kat tasik..!

ari sabtu aritu, lepas g marketplace, buhsan buhsan, kitorang pegi tasik lepak lepak.....
tgkla gamba
malas nak taip..... hehe

zery and adi

nizam and adi

zery, nizam, adi, reno and faiz


zery, nizam, adi and reno...



me, nizam, adi and reno.
ada yang xde dalam gamba..... adly, kuzek, AJ singapore and jack...





Friday, December 12, 2008

duta KLCC lak...!

hm... smalam lak.... i nak ke kl.... antar baju aj.... then,.... i malas naik bus.....
so i bangun pagi semata mata nak tumpang ayah i ke stesen kelana jaya.... sambil menghantar mak i ke tempat kerja di damansara utama....
dan hmmmm...... 0930am.... saya sudah di starbucks KLCC!
lepak 6 jam kat starbuck main tenet ngan june..
haha....
hak join??
huhu.....
then makan kat avenue k....
hmm... then afte that..
jalan jalan....
bacabuku di kinokuniya....
korang dah tgk christmas tree kat pavilion kan???
now i review yang kat KLCC nye....


lepak punya lepak..... hmmmm
0930 malam baru sham amek untuk ke rumah afnan dan ke downtown jalan jalan melawat ree...
huhuhuhu...
then ke shang ri la.....
ada event...
so 12 jam gak i kat KLCC...
leh jadi duta ke????
nak ikut?
buzz me!

hmmmm. takut tak???

ni pemandangan luar umah i.....

dari tingkap bilik i.....

pada kul 3 pagi.....

erkkk.... bulan terang

siap ada soundeffect anjing menyalak....

kelasss!

takot!!!





duta pavilion..... gila tak...??

hmmm..ari sabtu lepepas g umah grandma i,bapak i anta terus g pavilion kl.....,
semata-mata untuk ke marketplace malamnya....
so... seawal pukul 1020.. i dah berada di starbucks... hmmm awal kan??
dan choc cream iceblended menjadi pilihan disampig membuat sketch utk customer i.....

then sementara unggu afnan datang kul 4.... dan menunggu janji palsu hellis utk datang.... i jalan jalan.... and what i found is a very amazing display at tangs.... huhu
i like..... round 2!!!!!
more ice blended!!!! hahaha..... lagi skali duduk kat starbucks..... hehe...
then afnan sampai..... and sambil berual ngan afanan dan rakannya yang bekerja di tangs....
eyhhhh....
ada parade jualan jimat malaysia...!
hmmmmm menarik parade ni....
theres 4 women in 'vegas girl' costume!
giving a jualan jimat malaysia punya batch... huhu
and ada dua arg lelaki yang memakai costume 'british guard' and 'clown...
pown bagi batch gak....
i pown dapat...
hehe....
this is the gamba....hm...... jalan jalan ngan afnan then penat
asa ingin lepak lagi....
coffee bean pulak....!
hehehehe....
coffee, coffee, coffee!!
and the cuaca is sangat selesa.... mendung berangin gitu...!

thennnn, ada live band pulak.....
hmmm....
lagu 'widuri', and hmmm i tak ingatt....

this is pix of me and afnan.....


hmm... hari sudah malm.....
dan agenda lepak.... berpidah ke....
TGI friday!!!!
this is berry margarita that afnan order.....
yummy!!!!!
then AJ and sham datang....
diorang makan kat pizza hut... with valerie and euness(betul ke ejaan??)
lepas antar afnan balik ke taxi dan sebelum i beransur ke area blue boy....
i sempat merakamkan christmas tree yang cantik ni.....
so apa pendapat u all??
lepak di pavilion from 1030am to 1000pm....
gila tak??
wanna join me??
huhu...
come on!!!!!

Thursday, December 11, 2008

siot zamell.. tag aku...


1. Do you think you're hot?

yup... yup.... hmmmm whut do u think????


2. Upload your fave picture of you


3. Why do you like that picture?

sbb tiga tiga comelll



4. When was the last time you ate pizza?

at mifa.... liyana jasmay bawak.... makan ngan idris... jgn jealous!



5. The last song you listen to?

let mee think about it- ida corr



6. What are you doing right now besides this?

hmmm... lepak kat starbuck KLCC ngan june...!



7. What name you prefer besides yours?

hmmm.... azbrits! haha.... just kiddin!



8. People to tag:

zery.....

kheme.....

nazima....

sandra.....

julien.....

dah kottt.....



9. Who is number one?

my senior.....hmmmm



10. Number three is having relationship with?

tak tau!!!!



11. Say something about number five?My myspace friend!!!!!

adek sandra azwan



12. How about number four?

budak batch aku.... sandra.... hmmm talented!



13. Who is number two?

senior aku.... kheme... vogue tau.....

Wednesday, December 03, 2008

Womanizer - Britney Spears

Superstar
Where you from, how's it going?
I know you
Got a clue, what you doing?

You can play brand new to
All the other chicks out here
But I know what you are
What you are, baby

Look at you
Gettin' more than just a re-up
Baby you
Got all the puppets with their strings up

Fakin' like a good one
But I call 'em like I see 'em
I know what you are
What you are, baby

Womanizer, woman-womanizer
You're a womanizer
Oh, womanizer, oh
You're a womanizer, baby

You, you, you are
You, you, you are
Womanizer, womanizer
Womanizer

Boy don't try to front, uh, I
Know just, just, what you are, ah, ah
Boy don't try to front, uh, I
Know just, just, what you are, ah, ah

You got me going
You're oh so charming
But I can't do it
You womanizer

Boy don't try to front, uh, I
Know just, just, what you are, ah, ah
Boy don't try to front, uh, I
Know just, just, what you are, ah, ah

You say I'm crazy
I got you crazy
You're nothing but a
Womanizer

Daddy-O
You got the swagger of a champion
Too bad for you
You just can't find the right companion

I guess when you have one too many
Makes it hard, it could be easy
Who you are
That's just who you are, baby

Lollipop
Must mistake me, you're the sucker
To think that I
Would be a victim, not another

Say it, play it, how you wanna?
But no way I'm ever gonna
Fall for you
Never you, baby

Womanizer, woman-womanizer
You're a womanizer
Oh, womanizer, oh
You're a womanizer, baby

You, you, you are
You, you, you are
Womanizer, womanizer
Womanizer

Boy don't try to front, uh, I
Know just, just, what you are, ah, ah
Boy don't try to front, uh, I
Know just, just, what you are, ah, ah

You got me going
You're oh so charming
But I can't do it
You womanizer

Boy don't try to front, uh, I
Know just, just, what you are, ah, ah
Boy don't try to front, uh, I
Know just, just, what you are, ah, ah

You say I'm crazy
I got you crazy
You're nothing but a
Womanizer

Maybe if
We both lived in a
Different world

It would be all good
And maybe I could be your girl
But I can't
'Cause we don't

Womanizer, woman-womanizer
You're a womanizer
Oh, womanizer, oh
You're a womanizer, baby

You, you, you are
You, you, you are
Womanizer, womanizer
Womanizer

Boy don't try to front, uh, I
Know just, just, what you are, ah, ah
Boy don't try to front, uh, I
Know just, just, what you are, ah, ah

You got me going
You're oh so charming
But I can't do it
You womanizer

Boy don't try to front, uh, I
Know just, just, what you are, ah, ah
Boy don't try to front, uh, I
Know just, just, what you are, ah, ah

You say I'm crazy
I got you crazy
You're nothing but a
Womanizer

Boy don't try to front, uh, I
Know just, just, what you are, ah, ah
Boy don't try to front, uh, I
Know just, just, what you are, ah, ah

Womanizer, woman-womanizer
You're a womanizer
Oh, womanizer, oh
You're a womanizer, baby

BRITNEY SPEARS!!!!


fashion week..... fashion week....!!!!

hmmm... dalam minggu ni..., 3 fashion show i terlibat....
Islamic fashion festival, bumiputra designer association and ten rising star.....
tapi i assistant kat backstage jelah....
hhuhuhu

untuk islamic fashion festival.... i tolong nabella erwani.... senior i....
dia masuk competition.... young designer....
with the theme, "SEDUCTIVE ZULAIKHA OF SAHARA"
hmmm.... and finally.... congrats to her.... grand prize 10000 ringgit dalam genggaman...

and the day after that...... at bumiputra designer association fashion show at MIFA...
bertempat di grand ballroom gardens..... i tolong zery zamry plak.....
for the new collection called "HABAYA"
hm sangat kelam kabut blakang stage....

Zery with models... Dynaz and idris
dilla in zery's kaftan
simple pink dress



and 2 days later.... for the show ten rising star....... i menolong hatta dolmat.....
dengan theme "BLACK GARDEN"
hmmmm.... baju baju sangat cantik.... huhuhu
and after that.......
bergerak ke MIDF tower melihat fashion show untuk final semester degree student....
hmmmm.... menarik....
lily black in Hatta Dolmat

models with hatta and fie



dan seperti biasalah.....
huhu pengsan lah kepenatan.....
dan seperti biasa.....
cara untuk meraikan ..... adalah.....
party di marketplace!!!
a lot of new people.... a lot of new song and of course a lot of "pujian" i dapat untuk baju pink ketat yang i pakai pada hari itu!
hahaha.....

baru i sedar minggu kepenatan ini... adalah minggu yang paling best sebenarnya.....

Tuesday, December 02, 2008

hmmm. umah aj... me... and JK

first.... JK means 'jiwa kacau'.... huhuhu
best smalam kuar g wangsuri ngan sham.... dont need to tell what im doing there... with sham....
then g masjid jamek.... beli kebeb.... omg! best!!!
then g kamdar beli kain lining pink and shiffon putih
utk baju aj and sham....
then makan kat restoran yaseen.... makan beriyani ayam... thanx sham 4 treat me....
then jakel beli shifon pink... huhuhu....
the go to bunga reben and finally semua hse jewelery hse... daaaa.... interesing kan sham! hahahaha
pastu terus ke klcc untuk baiki jam sham... everlast dia rosak....
tapi tak le baiki tak tau kenapa... cian dia.... oleh kerana terlalu buhsan.... we go to starbucks... minum..... sham minum ice green tea latte and me, chocolate cream ice blended.... hmmm.... yummy!
terjumpa lah pulak june and nadia.... hmmmm canik diorang dua....
maka bergosiplah kami bertiga,,,,... huhuu
then kami ke ampang.... kononnya nak g umah mak iteq tetapi mak iteq xde....
hmmm.... balik je lah.....
umah aj..... i online and chating with everyone!!!! huh best.......
tapi i jiwa kacau..... sumone msg msg...... arghhhhh....
bunga bunga cinta! hahahaha
thats all....
huhuhuhu
malam ni nak balik shah alam coz besok pagi abah i nak amek...... k....
take care all of u.....
muahx!
cinta dan keinginan untuk memiliki adalah dua perkara yang berbeza!
githew!!!!!

Sunday, November 30, 2008

congrats BELLA!!!!


my senior BELLA.... adalah juara pertandingan IFF- islamic fashion festival....

tak sia- sia tolong dia....

huhu... best gila.... tolong dia kat backstage... and dua hari tidur kat rumah dia.... thanx kerana layanan baik family bella...

bacalah artikel ni.....


Interpretasi kreatif pereka muda


Oleh DIYANA ROSE KAMALLUDEEN


KEPELBAGAIAN warna, bentuk dan konsep memeriahkan kemuncak pertandingan akhir Anugerah Pereka Muda Festival Fesyen Islam (IFF) 2008 yang menyaksikan interpretasi kreatif busana Muslim oleh para pereka muda tempatan.

Setiap rekaan yang dipersembahkan oleh lapan finalis menampilkan garapan unik konsep busana menutup aurat menerusi mainan fabrik, teknik jahitan dan perincian mengikut daya kreativiti setiap pereka.

Berusia antara 18 hingga 29 tahun tanpa batasan agama dan jantina, kumpulan pereka berbakat besar ini telah membuktikan kesediaan generasi muda dalam meningkatkan taraf seni reka fesyen Islam ke persada antarabangsa.

Pelbagai tema dijadikan platform untuk mengetengahkan rekaan moden, bergaya dengan nilai komersial sambil menyelitkan unsur-unsur warisan Islam dan tradisi masyarakat Asia, keindahan alam semula jadi, motif flora dan futuristik.

Keanggunan rekaan busana Nabella Erwani Zainal Abidin, 24, berjaya memukau perhatian juri profesional dengan persembahan bertema ‘Zulaikha Si Penggoda dari Gurun Sahara’ sekali gus merangkul juara Anugerah Pereka Muda IFF tahun ini.

Pereka fesyen bebas dari Taman Andalas, Klang itu, menonjolkan rekaan avant garde mempersona dengan perincian halus pada lapisan demi lapisan sifon perang dan motif baroque (barok) emas menghiasi leretan jubah.

Nabella Erwani berkata, penggunaan pelbagai rona perang digunakan sebagai lambang ketandusan gurun Sahara juga simbolik jiwa Siti Zulaikha yang dahagakan cinta daripada anak angkatnya, Nabi Yusuf.

“Sifon lembut merupakan fabrik pelengkap menggambarkan kelembutan seorang wanita penggoda yang sanggup melakukan apa sahaja demi cinta untuk terus hidup, umpama teratai yang bergantung kepada air untuk kekal mekar.

“Di samping itu, gabungan warna tembaga, emas, perang dan labuci serta manik emas pula umpama keindahan gurun Sahara,’’ katanya yang memegang Diploma dan Ijazah Seni Reka Fesyen.

Nabella Erwani membawa pulang hadiah wang tunai RM10,000 tajaan Jakel, jemputan khas ke IFF Dubai 2009, trofi tajaan bersama Dhea Finecast Enterprise (Dhea Finecast) dan Nusantara Gems, mesin jahit tajaan Singer, langganan setahun Majalah Wanita, bingkai tulisan khat bernilai RM4,000 daripada Niche Systems Sdn. Bhd. dan sijil penghargaan.

Pemenang tempat kedua, Wan Mohd. Ridzuan Wan Ismail, 24, juga tidak kurang hebatnya bersama koleksi busana bertema ‘Ombak’ dengan silhouette agak unik terutama rekaan avant garde diilhamkan daripada pergerakan dan deruan ombak.

Penuntut Kolej Centre For Advanced Design (Cenfad) berasal dari Taman Keramat, Kuala Lumpur ini, mengetengahkan ciri-ciri klasik moden dan dwi-fungsi namun mengekalkan identiti busana Muslimah menerusi potongan seluar dan jaket labuh.

“Saya mahukan silhouette ringkas, moden dengan pola minimum tetapi mempunyai olahan kedutan dan alunan kain pada bahagian tertentu untuk memberi kelainan serta pilihan kepada pemakai untuk mencuba gaya berlainan dengan sepasang busana.


“Fabrik yang digunakan seperti sifon, satin, sutera Shantung, organza dan tulle dalam rona biru, firus, kelabu dan hitam melambangkan warna lautan yang eksotik,’’ katanya yang mengambil masa kira-kira dua bulan untuk menyiapkan rekaannya itu.

Rekaan pakaian siang beliau merupakan blaus polos dipadankan dengan celana potongan harem bertali cerut di kaki bersama jaket besar tanpa lengan. Ia boleh digayakan sebagai gaun pendek dan jaket panjang serta kelihatan indah dengan serakan jemeki, kristal dihiasi sulaman umpama buih ombak.

Pakaian malamnya tampil lebih dramatik dengan jameki dan sulaman pada leretan baju serta serba konstruktif dengan batu berkilau potongan duyung.

Sebagai naib juara, Wan Mohd. Ridzuan menerima wang tunai RM7,000 daripada Jakel, jemputan khas ke IFF Jakarta 2009, trofi, mesin jahit, langganan Majalah Wanita, bingkai tulisan khat bernilai RM3,500 tajaan Niche Systems dan sijil penghargaan.

Sementara itu, pereka muda Carven Academy of Fashion, Rivon Teh Shuk Phei, 23, menjadi inspirasi kepada ramai pereka bukan Islam apabila berjaya menonjolkan bakatnya dalam menghasilkan busana Muslimah.

Anak kelahiran Kapar, Klang ini menggunakan motif warisan tradisi Asia Tenggara seperti corak batik dan wayang kulit dalam rekaannya serta menggabungkan ciri moden serta futuristik.

“Reka bentuk avant garde agak dramatik dengan kolar tinggi, tutu kembang menggunakan tulle yang tidak sekata dan teknik tampal hias menggunakan perca batik serta dilukis tangan.

“Silhouette’ pakaian siang pula lebih ringkas tetapi fokus pada perincian dan penggunaan fabrik berbeza,’’ katanya.

Pada peringkat akhir pertandingan itu, lapan finalis diminta mempamerkan tiga kategori rekaan iaitu pakaian siang, gaun petang dan avant garde.

Mereka dinilai daripada aspek seni iaitu 30 peratus , aspek teknikal termasuk potongan, sulaman dan jahitan (40 peratus) dan persembahan iaitu kesesuaian muzik, aksesori dan warna (30 peratus). Kriteria penting yang diutamakan dalam pertandingan itu adalah penutupan aurat.

Barisan juri yang mengadili pertandingan Anugerah Pereka Muda terdiri daripada personaliti terkenal seperti Datuk Tom Abang Saufi, Datuk Bernard Chandran, Itang Yunasz dari Indonesia dan Noorkumalasari.

Sementara itu, Raja Permaisuri Agong, Tuanku Nur Zahirah berkenan berangkat ke majlis itu dan menyampaikan hadiah kepada para pemenang.

Turut hadir Pengarah Urusan Nusantara Gem Sdn. Bhd., Datuk Rezza Shah; Ketua Pengarang Utusan Karya Sdn. Bhd. (UKSB), Zin Mahmud; Ketua Pengarah Eksekutif Kumpulan Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad, Datuk Seri Ahmad Farid Ridzuan dan Pengarah Urusan Kumpulan Jakel, Mohamed Faroz Mohamad Jakel.

Beberapa pereka undangan turut memperagakan koleksi pakaian masing-masing antaranya Jasmi Rejab dengan Oasis, Dezairil dengan Islamic Purity (Kesucian Islam) dan Defrico Audy dari Filipina serta Hengky Kawilarang dari Indonesia.

marketplace...!


smalam ni....
huhu. have fun with razif (pic)! and zery, afnan, adly, shahril affendy, kuzek, and many more!
thanx!!

Wednesday, November 05, 2008

sedehh

ada orang suka cari gaduh...
hishhh
tak baik...
tak cari gaduh kott
salah faham
but then aku yang jadi mangsa keaadaan....
tak faham lah
pleeze give me time to explain
tak baik terus nak marah...

Tuesday, October 28, 2008

hurmmm... bye sabu....

erm... sedeh...
kucing i SABU..... berumur 8 tahun.... telah meninggal dunia.... pada 24 ramadan yang lalu...
kerana saket tua... dan keracunan makanan...
moga rohnya dicucuri rahmat....
aminn..

Thursday, August 14, 2008

cantik gamba ni....

xoxo, gossip girl....!

hishhh.... ,malasnya aku ni.....

minggu ni.... i tak tau kenapa.... i banyak gila ponteng klas.....

isnin...... CAD(pergi....) RMD(pergi)

selasa...... PATTERN(ponteng) REPORT WRITING(ponteng) FRENCH LANGUAGE(pergi)

rabu...... DESIGN(pergi) PACKAGING(droppp....) EMBELISHMENT(ponteng...)

khamis...... ILLUSTRATION(pergi...) PHILOSOPHY(Ponteng...... sah sah aku tgh menaip ni masa kelas ni tapi i kat cc!!..) hhuh....

entahlah..... what do you think????


pastu banyak plak masalah.... ada orang wat perangai.... huh.... benci

hati dia je ke kena jaga??? hello.... puhleezzzz!!!!!

tapi i puas hatilah sbb ari rabu masa kelas FASHION DESIGN pn. Hasmah..... i sorang je yang cukup 40 skecthes..... story board.... mood board.... lengkap presentation dengan baju sem lepas, highheels.... and sunglass as a fasion item for this sem.... huh?? semangat kan??? penangan tak tido..... huhuhuhu....... dan tak lupa bakul kayu yang berfungsi sebagai inspirasi i..... anyaman.....

lalalala..... huhu.... matilah dalam kepala i ni anyaman je yang ada......


daaaaa, i saje je post entry ni....... buhsannnnn!

k lah.... jaga diri u ols.....

adiossss!

ceni lah keadaan i kalau i malas....

rindu plak kat kucing i kat umah.......

Sunday, August 10, 2008

fashion show TRIBUTE TO WOMEN

Hello….. huhuhu… sorrylah dah lama I tak update blog……

Adalah pada suatu petang semasa i balik kelas menaiki kereta ANEEM.., seorang lelaki dari course MASS COM menelefon kerana hendakkan i dan beberapa designer membuat fashion show.... hurmmm interesting.... maka i pun menelefon beberapa kawan i..... ANIMB, KHALIK, SHAADAH, dan IZZUANY.... untuk bertanyakan samaada mereka berminat atau tidak.... Alhamdulillah semua setuju... dan saye bertemu dengan lelaki yang menelefon itu buat pertama kali di RESTORAN ULIK MAYANG.... nama lelaki ini SHARK dan kawan kawan dia seperti SARAH dan DAUS.... maka perbincangan pun berlaku...... i dan kawan kawan i dikehendaki menolong untuk mengadakan fashion show pada 9 ogos 2008, 3.00 petang, di MID VALLEY CONVENTION CENTRE.... sempena event TRIBUTE TO WOMEN dan ROYAL & ARTS....

Maka sesi fiting pun berlaku pada 6 gos bertempat di rumah SHARK.... maka kami bertemu dengan ramai model pelajar dari course MASS COM dan juga LAW... seperti LOVELY, FEENA, CINDY, NADIA(juga pengurus acara), dan juga lain lain…. Dan juga satu satunya model lelaki…. DAUS….. huhu yang akan memakai baju KHALIK…

Sesi fitting pertama berjalan lancar…. Dengan bantuan PHOEBIE sebagai pembantu choreographer…. Huhuhu…. Dan sesi fitting berlaku pada 8 ogos bertempat di rumah i….. pada pukul 6 petang...

Dan hari yang ditunggu telah tiba.... kami menaiki kereta kakak NADIA dan meluncur ke MID VALLEY..... dan sesampainya di situ kami mengemas baju baju kami dan menggantungnya bagi melancarkan kerja kami menukar baju nanti.... dan pada pukul 2, CIKA iaitu makeup artist, datang meriaskan muka model model.... dan pakul 4.15 petang fashion show pun bermula.... semua berjalan lancar…. Dan kami fuhhhhh kepenatan!
Lepas tu i g makan ngan NADIA, CINDY, LOVELY, KHALIK, DAUS, dan juga NASRUL…. Di CARL’S JR….. huhuhu….. dan pada pukul 830 kami dihantar balik oleh NADIA…. Thanx…. Dan i terus masuk tido…. Danm apabila i bangan keesokkan harinya.... pada pukul 2 petang.... i menaip entry ini! Huhuhu.... tgklah gamba...!


nana (model) memakai baju i

nana dan i

phoebie, i ngan feena(pakai bju khalik)

i ngan wanny

lovely (model) pakai bju i, blakang tu lah daus... model lelaki

lovely and i

model and baju i

me and model.....